TÜSEB A Grubu Acil Ar-Ge Proje Destek Programları 30.11.2022 tarihine kadar başvuru kabul etmektedir

Değerli Araştırmacılar;

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından 2022 yılı içerisinde 10 dönem olarak başvuruya açılmış olan “A Grubu Acil Ar-Ge Proje Destek Programının son dönemi 30.11.2022 tarihine kadar başvuru kabul etmektedir.

A Grubu Acil Ar-Ge Proje Destek Programı;
 • Acil - A Grubu Acil Ar-Ge Proje Destek Programı
 • A3-DR/TUS - A Grubu Acil Ar-Ge Proje Destek Programı şeklinde iki modül olarak başvuru kabul etmektedir.

Çağrılar kapsamında aşağıdaki alanlara yönelik başvurular kabul edilecektir.

Anne, Çocuk, Ergen Sağlığı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Rehabilitasyon Teknolojileri
Aşı Giyilebilir Sağlık Teknolojileri Sağlıkta Dijital Dönüşüm Teknojileri
Beyin Bilgisayar Ara Yüzleri Halk Sağlığı ve Kronik HastalıklarSağlıkta Sanal ve Araştırılmış Gerçeklik Uygulamaları
Biyoinformatik İlaçSağlık Veri Araştırmaları ve Yapay Zeka Uygulamaları
Biyomalzeme Kanser Tanı Kiti
Biyoteknoloji Medikal Robotik Tıbbi Cihaz
Doku Mühendisliği Nörobilim Yapay Organ

Proje yürütücüsünün;

a) Yükseköğretim kurumları, araştırma enstitüleri/merkezleri ile eğitim ve araştırma hastanesi personeli olması durumunda en az doktora/tıpta uzmanlık derecesine sahip veya doktora/tıpta uzmanlık öğrenimine devam ediyor olması (doktora öğrencisi olma durumunda tez aşamasına geçmiş olma şartı aranır) gerekir.
b) Öğrenimi devam eden doktora öğrencileri için, proje sözleşmesinde belirtilen proje başlama tarihinden itibaren, öğrenim süresinin tamamlanmasına en az 2 (iki) yıl kalmış olma şartı aranır.

2022 yılı için proje destek bütçesi, ek ödenek dâhil, en fazla 100.000 TL’dir,
Çağrı metnine buradan ulaşabilirsiniz.
 TÜSEB üzerinden yapılacak başvuruların, başvuru sürecini başlatmak için tıklayınız.

Detaylı Bilgi ve Destek İçin;
 Erciyes Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOMER)
 Proje Destek Hizmetleri Birimi projedestek@erciyes.edu.tr

25 Kasım 2022 Cuma